Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Puusta puhdasta voimaa" by Veli Pohjonen # eBook PDF Kindle ePub Free

Puusta puhdasta voimaa

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Puusta puhdasta voimaa
  • Author : Veli Pohjonen
  • Release Date : January 03, 2020
  • Genre: Life Sciences,Books,Science & Nature,
  • Pages : * pages
  • Size : 1428 KB

Description

Puu on löytynyt 1990-luvulla energialÀhteenÀ uudelleen. Suomi on Euroopassa bioenergian johtomaa. Saamme vuosikymmenen lopulla viidenneksen energiastamme puusta.



YmpÀristökysymysten takia puun merkitys energialÀhteenÀ kasvaa edelleen. Puu on nykypolttoaineista puhtain: siitÀ ei tule ikuisia jÀtteistÀ, siitÀ ei tule happosateiksi muuntuvia rikkipÀÀstöjÀ, eikÀ siitÀ tule ilmakehÀÀ tukahduttavaa, haitallista hiilidioksidia.

MetsÀtalouteemme on syntynyt uusi ulottuvuus, energiametsÀtalous. Se luo etenkin perhemetsÀtalouteen uutta, tuoretta tuotantoa ja tuoretta työtÀ. Kansantaloutemme sÀÀstÀÀ valuuttaa.

Energiatavoitteinen puunjalostuksemme on nÀyttÀnyt tÀllÀ vuosikymmenellÀ, ettÀ maamme metsÀvaroissa oli piilevÀÀ energiaa. EikÀ siitÀ otettu kÀyttöön kuin murto-osa. Esimerkiksi kasvatusmetsien ensimmÀisen harvennuksen puu on vielÀ lÀhes koskematon energian lisÀreservi. Se tulisi hyödyntÀÀ jo metsÀnhoidon vuoksi ja sahapuun tulevan kasvun hyvÀksi.

TÀmÀ kirja on kooste puuvoimaa ja muuta bioenergiaa sekÀ energia ja muuta metsÀtaloutta kÀsittelevistÀ kirjoituksistani 1990-luvulta. Kirjoitukset on julkaistu alun perin kolumneina, yliöartikkeleina, alakertoina, puheenvuoroina tai mielipiteinÀ sanoma-, viikko- ja ammattilehdissÀ 1990-1999. Osa perustuu esitelmiin.

AlkuperÀiset artikkelit on sÀilytetty itsenÀisinÀ ja sisÀllöltÀÀn muuttumattomina. Joiden artikkelien kesken on tÀstÀ johtuvaa toistoa eri vuosien vÀlillÀ. Joitakin tilastolukemia on tarkistettu uusimpien tilastojen tasolle. IlmiselvÀt kirjoitusvirheet on korjattu. Joitakin kÀsitteitÀ on korjattu nykykielen mukaisiksi.


PDF Books Download "Puusta puhdasta voimaa" Online ePub Kindle



Post a Comment for "[Download] "Puusta puhdasta voimaa" by Veli Pohjonen # eBook PDF Kindle ePub Free"